Search found 5 matches

by sapparatus
Thu Dec 31, 2020 4:25 am
Forum: ESP-IDF
Topic: I2S microphone (RX)
Replies: 56
Views: 58666

Re: I2S microphone (RX)

I follow this instruction and I can record the sound and write as WAV file to SD and put it on another machine to playback (sort of), except one problem - that I think it may have nothing to do with ESP32 and just general question. sph0645 is connected with i2s initialization. so I read buf with: i2...
by sapparatus
Thu Dec 10, 2020 9:32 pm
Forum: General Discussion
Topic: esp-mdf mqtt cannot subscribe topic
Replies: 10
Views: 1748

Re: esp-mdf mqtt cannot subscribe topic

Found the issue - it is just the message syntax - it uses JSON format and if the syntax is not correct, it does not work. if you are on the root node, it will show "parse error"
by sapparatus
Tue Nov 17, 2020 5:17 am
Forum: General Discussion
Topic: esp-mdf mqtt cannot subscribe topic
Replies: 10
Views: 1748

Re: esp-mdf mqtt cannot subscribe topic

I have an internal mqtt server that receives all mesh messages from all nodes on the root node, I put some lines so i see it is subscribing topics: I (13052) [MESH_MQTT, 241]: =============== mymesh/b4e62db8661d/toDevice subscribed ============================== I (13060) [MESH_MQTT, 246]: =========...
by sapparatus
Mon Nov 16, 2020 2:39 am
Forum: General Discussion
Topic: esp-mdf mqtt cannot subscribe topic
Replies: 10
Views: 1748

esp-mdf mqtt cannot subscribe topic

Using the example in esp-mdf mqtt, the publish topic works fine but when you try to subscribe a topic, the payload does not come to the mesh, the root node seems no knowledge about there is a topic it subscribed, e.g. "mesh/ffffffffffff/toDevice" topic but none of the mesh node receives anything?
by sapparatus
Sun Nov 01, 2020 4:44 pm
Forum: General Discussion
Topic: Default music in i2s ADC example?
Replies: 1
Views: 334

Default music in i2s ADC example?

Apparently in testing example i2s adc_dac, there is a default music (sound like from a movie, something like "please stand by"), about 5-6 seconds, when you connect GPIO 25/26 for the speakers. Is that from factory default? I am all confused where it comes from. Even if you re-flash, it will play.

Go to advanced search