Search found 4 matches

by LukeSkyWire
Thu Jun 21, 2018 6:19 am
Forum: General Discussion
Topic: UART Communication problems at 921600
Replies: 13
Views: 5957

Re: UART Communication problems at 921600

Hi ESP_Angus I think the root cause is as you mentioned; I the interrupts for the send and receive socket server task is most probably on the same CPU. As a result slowing the baud rate worked. I've had a similar issue on our main processor before and we used DMA instead of an interrupt driven drive...
by LukeSkyWire
Wed Jun 20, 2018 11:05 am
Forum: General Discussion
Topic: UART Communication problems at 921600
Replies: 13
Views: 5957

Re: UART Communication problems at 921600

Hi ESP_Angus I've made peace with having to change my driver. Below is a picture of the trace at 1Mbps. UART.PNG What I have noticed however is if I send 1400 bytes the uart_read_bytes returns a value in the range of 1390. If I send 600 bytes I get a len of approx 596. I use the following to read th...
by LukeSkyWire
Tue Jun 19, 2018 6:32 am
Forum: General Discussion
Topic: UART Communication problems at 921600
Replies: 13
Views: 5957

Re: UART Communication problems at 921600

Hi ESP Angus, The signal integrity looks ok. I'm modded our current product with the ESP32 WROOM so that it sits over our current WIFI module, while we hold our WIFI module in reset. Our current WIFI module has received an EOL notice and are taking the opportunity to move away from those line of pro...
by LukeSkyWire
Mon Jun 18, 2018 10:30 am
Forum: General Discussion
Topic: UART Communication problems at 921600
Replies: 13
Views: 5957

UART Communication problems at 921600

Hi All, Has anyone been able to get the UART to communicate reliably at 921600? I am using the ESP-WROOM DevKitC V2. I am using UART_NUM_2 on GPIO_16 and GPIO_17. My Saleae Logic analyzer indicates framing errors on the data out of the UART. I print out the result of uart_get_baudrate() which is 941...

Go to advanced search