Search found 15 matches

by GvTardy
Wed Apr 29, 2020 6:57 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: MenuConfig has no ComponentConfig->WebSockets
Replies: 3
Views: 380

Re: MenuConfig has no ComponentConfig->WebSockets

Dear All, I found the issue: these additional entries are defined in the Kconfig file in the components folder... So if this ever happenes to you, check kconfig as well. kconfig: menu "WebSocket Server" config WEBSOCKET_SERVER_MAX_CLIENTS int "Max clients" range 1 1000 default 20 help Maximum number...
by GvTardy
Wed Apr 29, 2020 3:40 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: MenuConfig has no ComponentConfig->WebSockets
Replies: 3
Views: 380

Re: MenuConfig has no ComponentConfig->WebSockets

Hi ESP_Roland,

thank you for the link and the explanation.

In the example the menuconfig has the following options:
menuconfig_ws.jpg
menuconfig_ws.jpg (175.08 KiB) Viewed 356 times
my menuconfig does not have these items:
menuconfig_no_ws.jpg
menuconfig_no_ws.jpg (170.65 KiB) Viewed 356 times
Greetings
Georg
by GvTardy
Wed Apr 29, 2020 1:03 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: MenuConfig has no ComponentConfig->WebSockets
Replies: 3
Views: 380

MenuConfig has no ComponentConfig->WebSockets

Hi, last week I installed the ESP-IDF-Extension for VSC in Windows10. It works great! Thank you very much! I ran into one problem though: when trying to use websockets I could not find the entry ComponentConfig->WebSockets in the project's menuconfig. Some entries seems to be missing in my menuconfi...
by GvTardy
Sun Sep 01, 2019 10:18 am
Forum: ESP32 IDF
Topic: Windows Powershell OTA - how to?
Replies: 3
Views: 781

Re: Windows Powershell OTA - how to?

Hi, I verified Chegewara"s link and got it working: curl 192.168.1.1:8032 --data-binary @- < build/ota.bin running the above command from the project root, pointing to the binary, IP set to the one of the ESP32, port according to the defined one works in the command <cmd> windows. If you like to run...
by GvTardy
Mon Aug 26, 2019 8:13 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: Windows Powershell OTA - how to?
Replies: 3
Views: 781

Re: Windows Powershell OTA - how to?

Hi Chegewara,

thank you for your reply. Looks exactly like I was looking for.

I will try this soon and leave a comment thereafter to complete this thread.

Greetings
Georg
by GvTardy
Sun Aug 25, 2019 1:05 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: Windows Powershell OTA - how to?
Replies: 3
Views: 781

Windows Powershell OTA - how to?

Hi, I have windows 10 and VSC installed. Using the current toolchain (installed mid of August) I compiled an OTA example I wrote. Previously I used BASH, so I could update over the air: curl ${ESP32_IP}:8032 --data-binary @- < buld/$(PROJECT_NAME).bin Now I have trouble to figure out how I can run a...
by GvTardy
Sat Mar 16, 2019 1:40 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: UDP client does not start to send in AP mode
Replies: 4
Views: 2392

Re: UDP client does not start to send in AP mode

Firewall !!!

I missed a specific setting for public, non protected networks...

Alas, a stupid way to burn so much time, but at least it's working now.

Greetings
Georg
by GvTardy
Sat Mar 16, 2019 12:22 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: UDP client does not start to send in AP mode
Replies: 4
Views: 2392

Re: UDP client does not start to send in AP mode

Hello everyone, I installed Wireshark to monitor the UDP traffic. Interesting finding: The ESP32 does start sending messages as soon as the station (my Laptop) has connected. BUT: non of my terminal programs starts displaying these messages before I send a line to the ESP32 (Hercules, YAT, script co...
by GvTardy
Thu Mar 14, 2019 9:03 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: UDP client does not start to send in AP mode
Replies: 4
Views: 2392

Re: UDP client does not start to send in AP mode

Dear all, unfortunately I have to revise my last nights reply. If I give the ESP32 a full power cycle (not just make monitor), the connection to the terminal will not work prior to sending a message (e.q "1") to the ESP. I corrected/cleaned the code a bit and post it again here. Does anyone have a c...
by GvTardy
Wed Mar 13, 2019 10:23 pm
Forum: ESP32 IDF
Topic: UDP client does not start to send in AP mode
Replies: 4
Views: 2392

Re: UDP client does not start to send in AP mode

Hi to everybody reading,

I fiddled more with my code and got is solved tonight, but I do not understand why.

I will post the complete code tomorrow with comments. It is getting late tonight, so my apologies for not doing so right away.

Very kind regards
Georg

Go to advanced search