Eclipse indexer issue (Symbol ... could not be resolved) + parallel build on windows

newsettler_AI
Posts: 111
Joined: Wed Apr 05, 2017 12:49 pm

Eclipse indexer issue (Symbol ... could not be resolved) + parallel build on windows

Postby newsettler_AI » Tue Sep 17, 2019 3:18 pm

Hi,

I'm facing issue with Eclipse indexer. I have migrated to IDF v3.3 LTS not so long ago and not sure what is going wrong.

My setup:
  • Windows 10 Home
  • Eclipse 2018-09 (4.9.0)
  • IDF v.3.3 LTS
  • Toolchain (crosstool-NG crosstool-ng-1.22.0-80-g6c4433a5) 5.2.0
As testing project I'm using spiffs
https://github.com/espressif/esp-idf/tr ... age/spiffs

I'm doing everything as described here:
https://docs.espressif.com/projects/esp ... up-eclipse

Project compiles in both Eclipse and toolchain console. But after compilation is done, Eclipse have many (depends on project) errors
"Symbol XXX could not be resolved"

ecl_1.jpg
Main error
ecl_1.jpg (138.9 KiB) Viewed 165 times


My pathes:
Toolchain location:
C:\Projects\ESP32\TOOLS\msys32

IDF location:
C:\Projects\ESP32\TOOLS\esp-idf

Project location:
C:\Projects\ESP32\Projects\base2\spiffs


Detailed Eclipse configuration:


C/C++ Build
ecl_2.jpg
C/C++ Build
ecl_2.jpg (60.77 KiB) Viewed 165 times

C/C++ Build - Enviroment
ecl_3.jpg
C/C++ Build - Enviroment
ecl_3.jpg (55.21 KiB) Viewed 165 times
[continued in next post]
Last edited by newsettler_AI on Wed Sep 18, 2019 12:12 pm, edited 3 times in total.

newsettler_AI
Posts: 111
Joined: Wed Apr 05, 2017 12:49 pm

Re: Eclipse indexer issue with default examples (Symbol ... could not be resolved)

Postby newsettler_AI » Tue Sep 17, 2019 3:24 pm

[continued]



Preprocessor Include Path - Compiler settings
ecl_4.jpg
Preprocessor Include Path - Compiler settings
ecl_4.jpg (91.22 KiB) Viewed 162 times



Preprocessor Include Path - Parcer
ecl_5.jpg
Preprocessor Include Path - Parcer
ecl_5.jpg (104.69 KiB) Viewed 162 times



And here is how looks my Preprocessor Include Path - Settings Entries:
ecl_6.jpg
Preprocessor Include Path - Settings Entries
ecl_6.jpg (141.48 KiB) Viewed 162 times
Last edited by newsettler_AI on Tue Sep 17, 2019 3:29 pm, edited 1 time in total.

newsettler_AI
Posts: 111
Joined: Wed Apr 05, 2017 12:49 pm

Re: Eclipse indexer issue with default examples (Symbol ... could not be resolved)

Postby newsettler_AI » Tue Sep 17, 2019 3:25 pm

And Indexer settings:
ecl_7.jpg
Indexer
ecl_7.jpg (111 KiB) Viewed 152 times

Also attaching eclipse settings ( .cproject, .project files and folder .settings)

eclipse_settings.zip
(3.16 KiB) Downloaded 24 times


Please advice what is wrong...

I have tried to make whole Clean-Build path with different Indexer settings:

ecl_8.jpg
Diffrerent attempts with Indexer settings
ecl_8.jpg (78.12 KiB) Viewed 148 times
and making in each settings Project -> C/C++ Index -> Rebuild , but still no affect in any configuration.

newsettler_AI
Posts: 111
Joined: Wed Apr 05, 2017 12:49 pm

Re: Eclipse indexer issue with default examples (Symbol ... could not be resolved)

Postby newsettler_AI » Tue Sep 17, 2019 6:53 pm

Interesting thing I noticed...

When I have disabled parallel build everything get as it should! All elements was found and resolved...

So it comes that on Windows(maybe on other systems aswell?) indexer cant properly resolve all if build runs on multiple threads.

So, here is solution that helped me to resolve issue :!:

My Indexer settings:
ecl_9.jpg
ecl_9.jpg (105.78 KiB) Viewed 137 times

Now clean project (can be done with enabled parallel build).
Disable parallel build.
Build project againg.
Open some files with "unresolved" issue and it should update on the fly, maybe take 1-3 seconds.
Now all "unresolved" issues should gone.

And then can build project with enabled parallel build.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests