ESP32 WROOM AT issue: command no response

walnutcy
Posts: 3
Joined: Thu Jan 09, 2020 11:49 pm

ESP32 WROOM AT issue: command no response

Postby walnutcy » Fri Jan 10, 2020 12:01 am

Hello All,
Did anyone know this issue? I upgraded my ESP32-WROOM with offical firmware "ESP32-WROOM-32_AT_Bin_V2.0", but only print startup logging as next, after boot, it can't accept/response AT commands.
Please kindly help tell me how to solve this, Thanks a lot.
---------------------------Boot logging
ets Jun 8 2016 00:22:57

rst:0x1 (POWERON_RESET),boot:0x13 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:2
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:6352
ho 0 tail 12 room 4
load:0x40078000,len:11332
load:0x40080400,len:6564
entry 0x40080760
[0;32mI (31) boot: ESP-IDF v3.3 2nd stage bootloader[0m
[0;32mI (31) boot: compile time 06:11:15[0m
[0;32mI (31) boot: Enabling RNG early entropy source...[0m
[0;32mI (35) boot: SPI Speed : 40MHz[0m
[0;32mI (40) boot: SPI Mode : DIO[0m
[0;32mI (44) boot: SPI Flash Size : 4MB[0m
[0;32mI (48) boot: Partition Table:[0m
[0;32mI (51) boot: ## Label Usage Type ST Offset Length[0m
[0;32mI (58) boot: 0 phy_init RF data 01 01 0000f000 00001000[0m
[0;32mI (66) boot: 1 otadata OTA data 01 00 00010000 00002000[0m
[0;32mI (73) boot: 2 nvs WiFi data 01 02 00012000 0000e000[0m
[0;32mI (81) boot: 3 at_customize unknown 40 00 00020000 000e0000[0m
[0;32mI (88) boot: 4 ota_0 OTA app 00 10 00100000 00180000[0m
[0;32mI (96) boot: 5 ota_1 OTA app 00 11 00280000 00180000[0m
[0;32mI (103) boot: End of partition table[0m
[0;32mI (108) boot: No factory image, trying OTA 0[0m
[0;32mI (113) esp_image: segment 0: paddr=0x00100020 vaddr=0x3f400020 size=0x247c4 (149444) map[0m
[0;32mI (174) esp_image: segment 1: paddr=0x001247ec vaddr=0x3ffbdb60 size=0x03028 ( 12328) load[0m
[0;32mI (179) esp_image: segment 2: paddr=0x0012781c vaddr=0x40080000 size=0x00400 ( 1024) load[0m
[0;32mI (181) esp_image: segment 3: paddr=0x00127c24 vaddr=0x40080400 size=0x083ec ( 33772) load[0m
[0;32mI (204) esp_image: segment 4: paddr=0x00130018 vaddr=0x400d0018 size=0xee128 (975144) map[0m
[0;32mI (546) esp_image: segment 5: paddr=0x0021e148 vaddr=0x400887ec size=0x0f108 ( 61704) load[0m
[0;32mI (572) esp_image: segment 6: paddr=0x0022d258 vaddr=0x400c0000 size=0x00064 ( 100) load[0m
[0;32mI (586) boot: Loaded app from partition at offset 0x100000[0m
[0;32mI (621) boot: Set actual ota_seq=1 in otadata[0][0m
[0;32mI (621) boot: Disabling RNG early entropy source...[0m
2.0.0

max tx power=78,ret=0

ESP_Sprite
Posts: 3481
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: ESP32 WROOM AT issue: command no response

Postby ESP_Sprite » Fri Jan 10, 2020 3:11 am

Are you sure you're sending AT commands to the right port? I'm no AT firmware expert, but I seem to remember that by default, the AT firmware uses a different serial port for the commands than for logging.

Helen L
Posts: 51
Joined: Thu Aug 16, 2018 9:07 am

Re: ESP32 WROOM AT issue: command no response

Postby Helen L » Fri Jan 10, 2020 3:34 am


walnutcy
Posts: 3
Joined: Thu Jan 09, 2020 11:49 pm

Re: ESP32 WROOM AT issue: command no response

Postby walnutcy » Sun Jan 12, 2020 8:37 am

I use this board, so I think the serial port is ok.
Image
Attachments
ESP32-DevKitC-32D-F_1_0.png
ESP32-DevKitC-32D-F_1_0.png (85.87 KiB) Viewed 644 times

walnutcy
Posts: 3
Joined: Thu Jan 09, 2020 11:49 pm

Re: ESP32 WROOM AT issue: command no response

Postby walnutcy » Sun Jan 12, 2020 2:50 pm

Helen L wrote:
Fri Jan 10, 2020 3:34 am
Maybe this doc can help? https://github.com/espressif/esp-at/blo ... Started.md
Thank you very much, I will try. "ESP32-DevKitC-32D-F_1_0.png" give me a wrong way.

Helen L
Posts: 51
Joined: Thu Aug 16, 2018 9:07 am

Re: ESP32 WROOM AT issue: command no response

Postby Helen L » Mon Jan 13, 2020 8:01 am

ESP32 supports multiple UARTs, one is for printing debug logs, another is for AT commands.

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 9 guests