(POWERON_RESTE) Looping Boot Issue

32teeth
Posts: 1
Joined: Thu Jul 11, 2019 7:24 pm

(POWERON_RESTE) Looping Boot Issue

Postby 32teeth » Thu Jul 11, 2019 7:29 pm

Hey all,
Having a problem with my ESP32 (WROVER)

My project is pretty slim, but randomly watching

Code: Select all

make monitor
and restarting the ESP32, i get random looping before boot.

Please have a look at the sample below and let me know what you think

Code: Select all

rst:0x1 (POWERON_RESET),boot:0x33 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:6464
ho 0 tail 12 room 4
load:0x50078000,len:12585262
1162 mmu set 00010000, pos 00010000
1162 mmu set 00020000, pos 00020000
1162 mmu set 00030000, pos 00030000
1162 mmu set 00040000, pos 00040000
1162 mmu set 00050000, pos 00050000
1162 mmu set 00060000, pos 00060000
1162 mmu set 00070000, pos 00070000
1162 mmu set 00080000, pos 00080000
1162 mmu set 00090000, pos 00090000
1162 mmu set 000a0000, pos 000a0000
1162 mmu set 000b0000, pos 000b0000
1162 mmu set 000c0000, pos 000c0000
1162 mmu set 000d0000, pos 000d0000
1162 mmu set 000e0000, pos 000e0000
1162 mmu set 000f0000, pos 000f0000
1162 mmu set 00100000, pos 00100000
1162 mmu set 00110000, pos 00110000
1162 mmu set 00�ets Jun  8 2016 00:22:57

rst:0x10 (RTCWDT_RTC_RESET),boot:0x33 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:6464
ho 0 tail 12 room 4
load:0x50078000,len:12585262
1162 mmu set 00010000, pos 00010000
1162 mmu set 00020000, pos 00020000
1162 mmu set 00030000, pos 00030000
1162 mmu set 00040000, pos 00040000
1162 mmu set 00050000, pos 00050000
1162 mmu set 00060000, pos 00060000
1162 mmu set 00070000, pos 00070000
1162 mmu set 00080000, pos 00080000
1162 mmu set 00090000, pos 00090000
1162 mmu set 000a0000, pos 000a0000
1162 mmu set 000b0000, pos 000b0000
1162 mmu set 000c0000, pos 000c0000
1162 mmu set 000d0000, pos 000d0000
1162 mmu set 000e0000, pos 000e0000
1162 mmu set 000f0000, pos 000f0000
1162 mmu set 00100000, pos 00100000
1162 mmu set 00110000, pos 00110000
1162 mmu se�ets Jun  8 2016 00:22:57

rst:0x10 (RTCWDT_RTC_RESET),boot:0x33 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:6464
ho 0 tail 12 room 4
load:0x00000000,len:1426063360
ets Jun  8 2016 00:22:57

rst:0x10 (RTCWDT_RTC_RESET),boot:0x33 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:6464
ho 0 tail 12 room 4
load:0x00000000,len:1426063360
ets Jun  8 2016 00:22:57
The above goes on intermittently and unpredictable amount of times.

Eventually i get start up

Code: Select all

I (32) boot: ESP-IDF v3.2-dev-1706-g24e4887c7-dirty 2nd stage bootloader
I (33) boot: compile time 14:27:05
I (42) boot: Enabling RNG early entropy source...
I (42) boot: SPI Speed      : 80MHz
I (43) boot: SPI Mode       : DIO
I (47) boot: SPI Flash Size : 16MB
I (51) boot: Partition Table:
I (55) boot: ## Label            Usage          Type ST Offset   Length
I (62) boot:  0 nvs              WiFi data        01 02 00009000 00004000
I (70) boot:  1 otadata          OTA data         01 00 0000d000 00002000
I (77) boot:  2 phy_init         RF data          01 01 0000f000 00001000
I (85) boot:  3 factory          factory app      00 00 00010000 000f0000
I (92) boot:  4 storage          Unknown data     01 82 00100000 00100000
I (100) boot:  5 app_0            OTA app          00 10 00200000 00100000
I (107) boot:  6 app_1            OTA app          00 11 00300000 00100000
I (115) boot:  7 app_2            OTA app          00 12 00400000 00100000
I (122) boot:  8 app_3            OTA app          00 13 00500000 00100000
I (130) boot:  9 data_0           unknown          40 00 00600000 00400000
I (137) boot: End of partition table
I (142) boot: Defaulting to factory image
I (146) esp_image: segment 0: paddr=0x00010020 vaddr=0x3f400020 size=0x18fd0 (102352) map
I (185) esp_image: segment 1: paddr=0x00028ff8 vaddr=0x3ffb0000 size=0x07018 ( 28696) load
I (195) esp_image: segment 2: paddr=0x00030018 vaddr=0x400d0018 size=0x30084 (196740) map
0x400d0018: _flash_cache_start at ??:?

I (252) esp_image: segment 3: paddr=0x000600a4 vaddr=0x3ffb7018 size=0x080bc ( 32956) load
I (264) esp_image: segment 4: paddr=0x00068168 vaddr=0x40080000 size=0x00400 (  1024) load
0x40080000: _WindowOverflow4 at /Users/eugene/Desktop/github/GabozeExpress/Public/Software/Tools/esp-idf/components/freertos/xtensa_vectors.S:1685

I (264) esp_image: segment 5: paddr=0x00068570 vaddr=0x40080400 size=0x10eb8 ( 69304) load
I (309) boot: Loaded app from partition at offset 0x10000
I (309) boot: Disabling RNG early entropy source...
I (311) spiram: Found 64MBit SPI RAM device
I (314) spiram: SPI RAM mode: flash 80m sram 40m
I (320) spiram: PSRAM initialized, cache is in low/high (2-core) mode.
I (327) cpu_start: Pro cpu up.
I (331) cpu_start: Starting app cpu, entry point is 0x400813d8
0x400813d8: call_start_cpu1 at /Users/eugene/Desktop/github/GabozeExpress/Public/Software/Tools/esp-idf/components/esp32/cpu_start.c:246

I (0) cpu_start: App cpu up.
I (1211) spiram: SPI SRAM memory test OK
I (1211) heap_init: Initializing. RAM available for dynamic allocation:
I (1212) heap_init: At 3FFAE6E0 len 00001920 (6 KiB): DRAM
I (1218) heap_init: At 3FFD3720 len 0000C8E0 (50 KiB): DRAM
I (1224) heap_init: At 3FFE0440 len 00003AE0 (14 KiB): D/IRAM
I (1230) heap_init: At 3FFE4350 len 0001BCB0 (111 KiB): D/IRAM
I (1237) heap_init: At 400912B8 len 0000ED48 (59 KiB): IRAM
I (1243) cpu_start: Pro cpu start user code
I (1248) spiram: Adding pool of 4096K of external SPI memory to heap allocator
I (150) cpu_start: Starting scheduler on PRO CPU.
I (0) cpu_start: Starting scheduler on APP CPU.
I (151) spiram: Reserving pool of 32K of internal memory for DMA/internal allocations
Any insight would be much appreciated

permal
Posts: 345
Joined: Sun May 14, 2017 5:36 pm

Re: (POWERON_RESTE) Looping Boot Issue

Postby permal » Sat Jul 13, 2019 12:53 pm

Check that your power supply is table and able to deliver enough current. Also check bootstrap GPIOs, esp. the one that sets the voltage level for the flash so that it has proper pull-up/down during boot.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], jcsbanks and 25 guests