when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

roctwo
Posts: 95
Joined: Mon Nov 28, 2016 3:12 am

when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby roctwo » Wed Apr 05, 2017 7:06 am

Hi,
I want to use ESP-WROVER-KIT to do JTAG debugging for ESP32,when I OpenOCD,run the command"xtensa-esp32-elf-gdb -ex 'target remote localhost:3333' ./build/app-template.elf",always getting the wrong mesagge"localhost:3333: Connection timed out."

What am I missing ? Maybe some access right ?

thanks for your help,
regards,
Alisa

ESP_Sprite
Posts: 4036
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby ESP_Sprite » Wed Apr 05, 2017 7:18 am

Are you sure the OpenOCD process is running when you run the gdb command? Can you copy/paste the output of openocd here?

roctwo
Posts: 95
Joined: Mon Nov 28, 2016 3:12 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby roctwo » Wed Apr 05, 2017 8:41 am

Hi dear,
You are right,the OpenOCD process is not running,I run the OpenOCD commend"./src/openocd -s ./tcl -f ./esp.cfg" again,it show"Remote debugging using localhost:3333",but it may be has another question as below:
Remote debugging using localhost:3333
Ignoring packet error,continuing...
warning:unrecognized item "time out" in "qSupported" response
Ignoring packet error,continuing...
Ignoring packet error,continuing...
Bogus trace status reply from target:timeout
(gdb)
By the way,when I run the "./src/openocd -s ./tcl -f ./esp.cfg",the printing run all the time,It can't been halted even I press the reset button on the ESP-WROVER-KIT borad.

roctwo
Posts: 95
Joined: Mon Nov 28, 2016 3:12 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby roctwo » Thu Apr 06, 2017 1:57 am

Hi dear,
After yesterday debugging,I get this wrong message as below:
Remote debugging using localhost:3333
0x00000000 in ?? ()
(gdb) b app_main
Breakpoint 1 at 0x401085f4:file app_main.c,line 35
(gdb)c
Continuing.
Warning:
Cannot insert breakpoint1.
Cannot access memory at address 0x401085f4

Is there something wrong for my operation ?

thanks for your help,
regards,
Alisa

ESP_Sprite
Posts: 4036
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby ESP_Sprite » Thu Apr 06, 2017 2:17 am

Can you post the output of OpenOCD here? It almost seems like something else is listening on port 3333 on your machine...

roctwo
Posts: 95
Joined: Mon Nov 28, 2016 3:12 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby roctwo » Thu Apr 06, 2017 3:38 am

Hi dear,
The output of OpenOCD as attachment,pls help to review,thanks~
Attachments
output of OpenOCD.doc
(72 KiB) Downloaded 281 times

ESP_Sprite
Posts: 4036
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby ESP_Sprite » Thu Apr 06, 2017 12:33 pm

Hum. All I can see (and say) is that there's something going terribly wrong with the communication between the JTAG chip and the ESP32. Can you post a picture of the kit so I can see which jumpers are installed?

rapzakesp
Posts: 2
Joined: Fri Feb 12, 2016 4:50 pm

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby rapzakesp » Thu Apr 06, 2017 1:19 pm

Hi,

I have increased the base resistor on Q1 & Q2 - i think it was 10k i putted on...

/Rapzak

roctwo
Posts: 95
Joined: Mon Nov 28, 2016 3:12 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby roctwo » Fri Apr 07, 2017 1:06 am

Hi dear,
Pls review the esp-wrover-kit connection as attchment. To enable the JTAG function, I use shorting jumpers on JP8 (JTAG) for TMS、TDO、TDI、TCK、GND.
By the way,the GPIO12、GPIO13、GPIO14、GPIO15 can be reused?I may be use these GPIO to connect Camera.
Attachments
ESP-WROVER-KIT.jpg
ESP-WROVER-KIT.jpg (3.46 MiB) Viewed 6086 times

ESP_Sprite
Posts: 4036
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: when use ESP-WROVER-KIT,always getting the message"Localhost:3333:Connection timed out."

Postby ESP_Sprite » Fri Apr 07, 2017 4:39 am

Are you using GPIO12/13/14/15 right now? Because if that is the case, that is the reason your JTAG does not work: re-using the pins for different purposes is possible, but it will kill JTAG connectivity in weird and interesting ways and may lead to what you've seen.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 40 guests