Problems with ESP NOW connection

diegocefetmg
Posts: 1
Joined: Fri Apr 20, 2018 10:45 am

Problems with ESP NOW connection

Postby diegocefetmg » Fri Apr 20, 2018 11:08 am

Hello;
I'm new on ESP32 board and there is a situation that I could not handle. I'm trying to make a simple connection with WIFI and ESP NOW protocol. I started with a esp exemple and in beginning works fine, but only after the compilation. When I turn they off, a master can not find a slave any more and shows this message:

Found -2 devices
Slave Not Found, trying again.
E (12096) wifi: esp_wifi_scan_start 967 wifi not start

I'm using ARDUINO IDE and the code is the demo ESP32->ESP NOW->Basics->Master and ESP32->ESP NOW->Basics->Slave

Help!!!

debrucer
Posts: 2
Joined: Mon Apr 30, 2018 3:04 am

Re: Problems with ESP NOW connection

Postby debrucer » Sun May 06, 2018 5:08 am

E (392115) wifi: esp_wifi_scan_start 967 wifi not start

Same problem, Same example code being used.

The error occurs on the following line:

if ( 6 == sscanf(BSSIDstr.c_str(), "%x:%x:%x:%x:%x:%x%c", &mac[0], &mac[1], &mac[2], &mac[3], &mac[4], &mac[5] ) ) {

That "%c" is the offender. Delete it and recompile and you will get to the next failure. I believe that %c is a character variable, i.e., it's not a string, and it's not a number. It probably holds the work "slave" or perhaps "Slave", so without that value. well, you will see when you get to the next error :)

Hope this helps!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests