The ESP32 LYRAT V4.3 board has poor sound quality. SNR only 26 dB

chencang
Posts: 4
Joined: Fri Feb 22, 2019 2:54 pm

The ESP32 LYRAT V4.3 board has poor sound quality. SNR only 26 dB

Postby chencang » Fri Feb 22, 2019 3:58 pm

The ESP32 LYRAT V4.3 board has poor sound quality. I think linear interpolation is off.
I use the routine pipeline_sdcard_mp3_control that comes with ESP32 ADF. When I play 1KHZ on the ESP32 LYRAT V4.3 development board, the waveform is a little bad. The attachment is my test result.
We can see that the output at every 44K sampling rate is a fixed level. The signal-to-noise ratio is only 26 dB tested by RMAA software. I think the interpolation algorithm of ES8388 CODEC is closed.
I read ES8388's Handbook and it seems that there is no description of it. But in the SE register of Register 29-DAC Control 7, it is likely that the number of interpolations is set. Can you set SE to 111? Thank you very much to the staff of espressif.
Or maybe it's caused by other reasons, waiting for your solution. Thanks very much!!
--- - Chencang
Attachments
ESP lyrat test.rar
(669.25 KiB) Downloaded 36 times
3_RMAA.png
3_RMAA.png (109.15 KiB) Viewed 1075 times
1KHZ.jpg
1KHZ.jpg (230.58 KiB) Viewed 1075 times

niujing
Posts: 1
Joined: Mon Mar 04, 2019 8:28 am

Re: The ESP32 LYRAT V4.3 board has poor sound quality. SNR only 26 dB

Postby niujing » Thu Mar 07, 2019 8:13 am

Hi,

Thanks for your feedback, we double check the board, it seems there is some mistake of the speaker PA output, it has saturation distortion at the max volume, it cause the SNR fail, we will update the audio parameter soon to solve this issue.
Thank you

chencang
Posts: 4
Joined: Fri Feb 22, 2019 2:54 pm

Re: The ESP32 LYRAT V4.3 board has poor sound quality. SNR only 26 dB

Postby chencang » Thu Mar 21, 2019 12:58 pm

Have you solved this problem ? thank you!!

famlee
Posts: 8
Joined: Mon May 20, 2019 9:40 am

Re: The ESP32 LYRAT V4.3 board has poor sound quality. SNR only 26 dB

Postby famlee » Mon May 20, 2019 9:45 am

Hi, I am also interested whether this problem has been solved? Please give a small update. Thank you in advance.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests