Debugging DevKitv3 with Visual GDB

kurtnelle
Posts: 8
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby kurtnelle » Thu Feb 13, 2020 9:24 pm

Annotation 2020-02-13 014504.png
Annotation 2020-02-13 014504.png (70.42 KiB) Viewed 1350 times
I have version 3 of the wrover dev kit. I need to set it up so that I can debug using Visual GDB, but I get this error output (see attached) when I test the connection. Visual GDB support says that it's a problem in how the device is setup/connected. How do I setup the jumpers so that Visual GDB will test successfull?

kurtnelle
Posts: 8
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby kurtnelle » Sat Feb 15, 2020 7:20 pm

I guess I must be asking the impossible. :shock:

ESP_Sprite
Posts: 3267
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby ESP_Sprite » Sun Feb 16, 2020 11:12 am


kurtnelle
Posts: 8
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby kurtnelle » Sun Feb 16, 2020 8:57 pm

Yes, I went through ( https://docs.espressif.com/projects/esp ... it-v3.html ) several times.

ESP_Sprite
Posts: 3267
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby ESP_Sprite » Mon Feb 17, 2020 10:42 am

Another thing that comes to mind: what program is loaded into the ESP32? If this program redefines GPIO12-15 to do something else, JTAG won't work, and you'd get a similar error to what's in your screenshot.

kurtnelle
Posts: 8
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby kurtnelle » Mon Feb 17, 2020 4:41 pm

" If this program redefines GPIO12-15 to do something else, JTAG won't work" -- that makes some sense. I will invoke esptool.py to erase the flash and try again. Who knows?!

kurtnelle
Posts: 8
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby kurtnelle » Mon Feb 17, 2020 11:37 pm

I erased the program. Same problem. Problem persists. Same screenshot. Same error message.

ESP_Sprite
Posts: 3267
Joined: Thu Nov 26, 2015 4:08 am

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby ESP_Sprite » Tue Feb 18, 2020 8:26 am

Just so we can double-check: any chance you can post a picture of the jumpers on your board? Also, you're sure you don't have anything else attached to the PC that openocd can see as a second jtag adapter?

kurtnelle
Posts: 8
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby kurtnelle » Wed Feb 19, 2020 1:11 am

Jumpers Ahoy!
IMG_20200218_204604.jpg
IMG_20200218_204604.jpg (754.92 KiB) Viewed 1018 times
IMG_20200218_204553.jpg
IMG_20200218_204553.jpg (641.94 KiB) Viewed 1018 times

kurtnelle
Posts: 8
Joined: Thu Feb 13, 2020 9:20 pm

Re: Debugging DevKitv3 with Visual GDB

Postby kurtnelle » Wed Feb 19, 2020 2:54 am

...and there are no other jtag devices on the system.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests