ADC2 support

DustinHa
Posts: 1
Joined: Tue Aug 15, 2017 9:43 am

Re: ADC2 support

Postby DustinHa » Mon Aug 21, 2017 8:30 am

ESP_igrr wrote:No, ADC2 is not used for BT. If you don't use WiFi (i.e. don't call esp_wifi_init), you should be able to use ADC2.
That's cool, thanks! Wifi off!

tyentng
Posts: 1
Joined: Wed Mar 14, 2018 10:00 am

Re: ADC2 support

Postby tyentng » Wed Mar 14, 2018 10:07 am

frax84 wrote: For the project i'm working on ADC2 is an important element (i would need a total of 12 ADC channels) and i use BLE to transfer data. I would like to know if ADC2 pins are used for BT control loops or not.
Hi Frax,

I also need to use the ESP32 with more than 6 analog inputs and Bluetooth for my project. Have you in the end managed to get all 12 analog inputs and Bluetooth to work together properly?

Thanks

cspwcspw
Posts: 18
Joined: Mon Apr 16, 2018 5:08 pm

Re: ADC2 support

Postby cspwcspw » Tue Jul 03, 2018 8:56 am

What is unclear is whether the ADC2 functionality is off-limits when using wifi, or if the GPIO pins where it breaks out are also off limits.

Can I still use GPIO25, for example, as a digital I/O pin, even though its default mapping might be to the ADC2 unit? (My experiments seem to crash my ov7670 camera module when wifi turns on using any of the ADC2 GPIO pins, yet I see other samples for the camera using pins that are normally associated with ADC2.)

If I don't plan to use ADC2, can I remap the pins or what should I do so that they are still available while WiFi is active?

Thanks
Peter

Ritesh
Posts: 836
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:37 am
Location: India
Contact:

Re: ADC2 support

Postby Ritesh » Sat Jan 12, 2019 10:48 am

Hi All,

We are planning to use few ADC2 channels as per our project requirement. So, Also, In parallel, We are planning to use BLE in parallel. So, Will it create any impact into ADC2 while using BLE? will it work ADC2 channel while using BLW?

As I have heard like ADC2 can not be used with WIFi and i don't that issue has been fixed into newer SDK or not.

So, Please confirm that so that we can make our product schematic according to that.
Regards,
Ritesh Prajapati

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 19 guests