Error with command: gdb --version

Alen59
Posts: 25
Joined: Mon Mar 19, 2018 12:00 pm

Error with command: gdb --version

Postby Alen59 » Fri Dec 14, 2018 7:58 pm

Hi,

i can run debugger using command line but i can't run it using eclipse, i get the following error, could you please help, i attached my eclipse debugger configuration snapshot

Error with command: gdb --version
Cannot run program "gdb": Launching failed
Attachments
eclipse debugger setting.pdf
(73.42 KiB) Downloaded 181 times

ESP_igrr
Posts: 1575
Joined: Tue Dec 01, 2015 8:37 am

Re: Error with command: gdb --version

Postby ESP_igrr » Sat Dec 15, 2018 9:19 am

The screenshots are of two different debugging configuration wizards. First two pages are from GDB Hardware Debugging, which is the correct one to use. However the last screenshot is for some different debugging configuration, which you seem to be launching. At least, it has "gdb" as the debugger, which matches the error message you are getting.
You need to launch "gdb hardware debugging" configuration (i.e. the one set up by the first two screens).

Alen59
Posts: 25
Joined: Mon Mar 19, 2018 12:00 pm

Re: Error with command: gdb --version

Postby Alen59 » Tue Dec 18, 2018 1:15 pm

ok thanks, if i use the first one, these are the error i get

Error in final launch sequence
Failed to execute MI command:
-target-select remote localhost:3333

Error message from debugger back end:
localhost:3333: The system tried to join a drive to a directory on a joined drive.
localhost:3333: The system tried to join a drive to a directory on a joined drive.

ESP_igrr
Posts: 1575
Joined: Tue Dec 01, 2015 8:37 am

Re: Error with command: gdb --version

Postby ESP_igrr » Tue Dec 18, 2018 1:22 pm

Is OpenOCD program running at the time you are trying to start GDB? Did you get any prompts from Windows firewall about allowing OpenOCD to open ports?

Alen59
Posts: 25
Joined: Mon Mar 19, 2018 12:00 pm

Re: Error with command: gdb --version

Postby Alen59 » Tue Dec 18, 2018 1:57 pm

sorry i did not know i need to run OpenOCD when running eclipse debugger, i just did and now i am getting the following error

Error in final launch sequence
Reset command not defined for device 'Generic TCP/IP'

Alen59
Posts: 25
Joined: Mon Mar 19, 2018 12:00 pm

Re: Error with command: gdb --version

Postby Alen59 » Tue Dec 18, 2018 2:24 pm

ok, when i removed check marks in startup tab from "RESET" and "delay and Halt" it seems solved the problem

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Google [Bot], MSN [Bot] and 20 guests